Leave a comment

Sjaak de Draak. Hoofdstuk 5.

Hallo!

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik nog iets van mijn “schrijfkunst” met jullie deelde, het is dus meer dan tijd voor een nieuw hoofdstuk van het Sjaakverhaal.

Veel leesplezier.

xxx
Ann

Sjaak de Draak. Hoofdstuk 5.
Bijna verbrand

De grond beeft onder hun voeten en iedereen wordt door elkaar geschud. Maar waar komt al dat geweld vandaan? Wie of wat is de oorzaak van dat geschud? Dat is niemand minder, ja inderdaad, niemand minder dan Sjaak de Draak.

Nadat hij enkele uren op zijn fluit heeft gespeeld, maakt hij zijn middageten klaar. Hij geniet met volle teugen van zijn distelgrassoep met brood. Na de vaat doet hij een dutje en als hij wakker wordt, hoort hij de uitgelaten uitroepen uit de richting van het slot. Hij zoekt een plekje op zijn berg waar hij een goed uitzicht op de landerijen van het kasteel heeft en kijkt hoe iedereen het daar naar zijn zin heeft. Hij moet hard lachen als Marjolein bij het zaklopen met haar neus op de grond belandt en hoort zijn maag grommen als iedereen van de heerlijke chocoladetaart peuzelt. Als ze beginnen te dansen stelt hij zich recht en danst ook.

Maar plotseling wordt het hem allemaal te veel.
‘Waarom kan ik er nooit bij zijn wanneer er een feestje is?’, vraagt hij zich af. ‘Waarom kan ik nooit met hen meelachen en plezier maken?’, zet hij zijn geklaag verder. ‘Niemand komt bij mij op bezoek. Wacht! Wacht maar allemaal! Ik zal jullie eens mijn mening komen zeggen.’ Woedend loopt hij in de richting van het slot. Met luide voetstappen zet hij zijn weg voort. Hoe dichter hij bij het kasteel komt, hoe bozer hij wordt. Hoe bozer hij wordt, hoe meer rook er uit zijn neusgaten komt. Als hij bijna bij het slot is roept hij zó hard dat er grote vlammen uit zijn bek komen.

‘Oh neen!’, gilt Nand Olifant. ‘Daar heb je die rare draak weer! Wat zou er nu met hem aan de hand zijn? Vooruit! Snel Staf! Naar de waterput. Beter voorkomen dan genezen!’
De twee brandweermannen lopen naar de koninklijke waterput om onmiddellijk te kunnen blussen wanneer Sjaaks vlammen een brand zouden veroorzaken. Iedereen rent door elkaar en gilt zo luid als hij maar kan.
Hoe dichter Sjaak bij het slot komt, hoe meer vlammen er uit zijn bek komen. Iedereen is doodsbang. Als hij aan de toegangspoort van Drakensteen staat, blaast Sjaak onder luid geroep een enorme vuurbal naar alle feestvierders. Daarbij raakt Brammetje gewond aan zijn linker voorpootje en Loes d’r vacht is geschroeid. Wat een vreselijke pijn hebben die twee!
Een geluk bij een ongeluk dat Dokter Jos en Petra er ook zijn. Samen met hen brengt Marjolein de gewonden naar een van de vele logeerkamers om daar hun wonden te onderzoeken. Gelukkig valt het allemaal nog mee. Met wat zalf en een paar pleisters is alle leed verholpen.
Maar op de binnenplaats gaat het er erger aan toe. Sjaaks tweede vuurbal heeft de feesttafel geraakt en die is onmiddellijk beginnen branden. De vooruitziende brandweerlui hebben hun handen vol met het doven van het vuur. Ondertussen blijft Sjaak maar vuur spuwen en roepen. Zijn hoofd wordt er helemaal rood van. Iedereen is druk in de weer te redden wat er nog te redden valt. Ze halen het feestdecor, voor zover er nog iets van is overgebleven, snel naar binnen.

Na een poos stoppen het gebrul en de vuurzee. Sjaak gaat voorzichtig zitten en houdt zijn vuurrode hoofd gebogen. De inwoners van Drakendorp en Drakensteen komen langzaam dichterbij. Ad Schildpad is op dat moment de dapperste van de hele groep. Hij stapt op Sjaak toe en tikt hem op de voet.
‘Hé! Monster! Hé! Waarom doe je dit nu? Heb je niets beters te doen? We schrikken ons een bult! En bovendien heb je Petra’s verjaardagspartijtje grondig verknoeid!’, zegt de schildpad.
Sjaak kijkt Ad beteuterd aan. Hij wil iets zeggen, maar krijgt geen woord over zijn lippen. Hij probeert het nog eens. En nog eens. Maar het lukt niet. Dokter Jos komt met zijn dokterstas dichterbij en vraagt Sjaak zijn mond te openen.
‘Dat ziet er niet zo best uit, knul’, zegt hij en giet een siroopje in Sjaaks keel. ‘Rust maar wat uit en daarna kun je ons vertellen waarom je zo boos geworden bent.’

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: