Leave a comment

Sjaak de Draak. Hoofdstuk 4.

Hallo!

Het is alweer een tijdje geleden, dus nog maar eens een verhaaltjespost: het vierde hoofdstuk van Sjaak de Draak.

Veel leesplezier.

xxx

Ann

 

Sjaak de Draak. Hoofdstuk 4.
Cadeautjestijd

Het is tijd voor de cadeautjes. Prinses Georgina zet eerst de muziek stil. Petra mag op de troon van koning Georges gaan zitten. Die is versierd met kleurige met ballonnen. De koninklijke familie komt het eerst aan bod. Van koning Georges en koningin Georgette krijgt Petra een volledig verzorgd weekend in het kasteel. Ze zal dan eens heerlijk verwend worden. Prinses Georgina heeft een mooie tekening gemaakt. Alle bewoners van Drakendorp en Drakensteen staan er op afgebeeld in de kasteeltuin.
‘Die hang ik in mijn woonkamer op’, zegt Petra. ‘Ze zal daar mooi tot uiting komen. Je hebt heel mooie kleuren gebruikt Georgina.’
Loes de Poes komt met een heel groot pak aanzetten. Ze legt het aan Petra’s voeten en die maakt het onmiddellijk open. Haar ogen worden zo groot als schoteltjes. Vier beenverwarmers, een warme sjaal en een bont gekleurde muts zitten in het pak.
‘Deze zijn om je lekker warm te houden tijdens de koude wintermaanden. Zodat je niet ziek wordt. Wie moet er anders de zieke dieren verzorgen?’, vraagt Loes. Petra is heel blij en bedankt Loes met een dikke kus.
‘Ik heb wat lekkers voor je meegebracht’, zegt Pinguïn Lin en overhandigt Petra een mand vol met heerlijke etenswaren.
‘Dank je Lin’, antwoordt Petra. ‘Wat een lekkere zaken zitten er in! Chocoladekoekjes. Klaverbladlimonade. Honing voor in de thee. Heerlijk blozende appelen. En een doos suikerklontjes voor tussendoor. Daar zal ik zeker en vast van genieten.’
Van Daan krijgt ze een korfje eieren. Sjaan Zwaan en Krokodil Bill hebben een waterlelie uit de pont meegebracht. Sapperloot, Chang, Staf de Giraf en Nand Olifant hebben samen een geschenk gekocht. Ze geven Petra een prachtig leesboek, waar ze urenlang leesplezier aan zal beleven. Het heet ‘De bange avonturen van Alpinist Jean-Baptist in Niemandsland’ en werd geschreven door de bekende auteur Ken Ganzenveerpen.
‘Fantastisch! Het nieuwste boek van mijn lievelingsschrijver!’, laat Petra weten.

Als alle cadeautjes uitgedeeld zijn, is het tijd voor de verjaardagstaart. Pepijn Konijn heeft zichzelf weer eens overtroffen. Hij brengt een enorme chocoladetaart, met vele toefjes slagroom en veel brandende kaarsjes, op het binnenplein. Iedereen is er even stil van. Samen gaan ze rond de grote feesttafel zitten. Pepijn stelt de taart voor Petra neer. Deze sluit haar ogen, haalt heel diep adem en blaast dan heel hard de kaarsjes uit. Ze blaast zó hard, dat Brammetje Lammetje, die aan het andere uiteinde van de tafel zit, een toefje slagroom op z’n snuitje krijgt. Iedereen moet hier natuurlijk hartelijk om lachen.
‘Je hebt de kaarsjes allemaal ineens kunnen uitblazen’, zegt koning Georges. ‘Daarom mag je nu een wens doen.’
Petra sluit opnieuw haar ogen, denkt na en opent ze dan. Maar niemand komt te weten wat ze gewenst heeft.

Nadat iedereen zoveel taart gegeten heeft als hij maar kan, gaan ze de spelletjes van Marjolein Zwijn en prinses Georgina spelen.
Eerst spelen ze verstoppertje. Sapperloot moet iedereen zoeken. Dat is niet makkelijk. Het duurt dan ook een hele poos tot hij iedereen gevonden heeft.
Daarna spelen ze lepelrace en zaklopen. Geen eenvoudige spelletjes, maar zó leuk. Het lukt niet iedereen om met een volle lepel aan de eindstreep te komen of om de zaklooprace te eindigen zonder om te vallen. Maar jongens! Wat moeten ze lachen om de dolle fratsen van de anderen.
Dan doen ze nog een wedstrijd. Iedereen moet een lied zingen of een gedicht voordragen. De winnaar krijgt een kus van de feestzebra. Die zal beslissen wie de beste is. De een na de ander komen ze aan de beurt. Er zijn er die met z’n tweeën zingen. Er zijn er die een dansje laten zien. Anderen dragen een feestelijk gedicht voor. En nog anderen vertellen grappen. Het is na afloop zó moeilijk voor Petra, dat ze beslist dat iedereen gewonnen heeft. Een voor een mogen ze bij Petra hun prijs afhalen: een dikke overwinnaarkus.

Ten slotte zet prinses Georgina de radio aan. Er komt vrolijke muziek uit de luidsprekers. Iedereen begint te dansen. Het wordt nog een vrolijke boel. Ze weten niet van ophouden. Koning Georges danst met zijn vrouw; Loes met Daan. Tijger met Lin. Kortom, iedereen heeft een danspartner en als de dans om is, kijken ze naar een nieuwe dansgezel uit.

Urenlang gaan ze door. Tot ze plotseling worden opgeschrikt door een hels geluid dat op hen afkomt. Luide voetstappen komen hun richting uit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: