Leave a comment

Sjaak de Draak. Hoofdstuk 3.

Hallo iedereen!

Het is een tijdje geleden, dat ik nog wat van mijn “schrijfkunst” op de blog zette.

Dit is bij deze rechtgezet. Hier is hoofdstuk drie van Sjaak de Draak.

Veel leesplezier!

xxx

Ann

Sjaak de Draak. Hoofdstuk 3.
Het verjaardagsfeest op Drakensteen

Sjaak is ook wakker geworden door het geschreeuw van Daan. Jammer! Hij had net zo lekker liggen dromen. Hij zwiert zijn benen uit bed, steekt zijn voeten in de sloffen die klaarstaan, schudt zijn lappendeken op en dekt zijn bed toe. Dan geeft hij zijn Teddybeer zijn vertrouwde plekje op het hoofdeinde terug en zet zijn muziekinstallatie aan.
Neuriënd maakt Sjaak zijn ontbijt klaar. Met enkele danspasjes dekt hij de tafel. Hij brengt alles wat hij voor het ontbijt nodig heeft naar de tafel: een kan chocolademelk, brood en chocopasta. Dan trekt hij de stoel naar achter en gaat zitten. Het servet legt hij netjes op zijn schoot. Daarna neemt hij de kan chocolademelk met twee poten vast en schenkt zijn kop helemaal vol. Zijn boterham besmeert hij met lekker veel chocopasta. Ondertussen luistert hij wat naar de radio en geniet van zijn ontbijt. Als hij klaar is met ontbijten brengt hij alles naar de keuken en doet hij de vaat.
Daarna neemt hij een mandje en gaat gras plukken om een heerlijke soep te maken voor het middageten.

Met een muts op zijn hoofd en een sjaal om zijn hals stapt Sjaak met het mandje zijn berg uit. Hij huppelt naar beneden.
Aan de voet van de berg vult hij zijn mandje voor de helft met gras. Wanneer hij zich omdraait om naar de andere kant van de berg te gaan, want daar groeien heerlijke distels, en die zijn heel lekker in de soep, hoort hij de inwoners van Drakendorp onder Petra’s raam zingen. Dat stemt hem droevig.
‘Heel leuk’, denkt hij. ‘Daar beneden vieren ze weer iets. En wie zit hier alleen boven op de berg? Ikke!’ Met zijn kop naar beneden gaat Sjaak naar de plaats waar hij de heerlijke distels weet staan. Hij vult er zijn mandje mee en gaat dan weer naar huis. Hij kijkt nog eens in de richting van het dorp en het kasteel dat erachter ligt en krijgt de tranen in de ogen wanneer hij ziet hoe feestelijk Marjolein Zwijn het slot aan het versieren is. Hij ziet hoe ze heel hard moet blazen om de ballonnen in de gewenste vorm te krijgen en hoe ze vlaggetjes aan de tafels en stoelen vastmaakt. Hoewel het geen pas heeft, moet hij toch lachen als ze een zak confetti opendoet en die dan uit haar handen laat vallen. De wind blaast de confetti over de binnenplaats. Hahahaha!!!
‘Het is niet eerlijk. Ik kan nooit meevieren. En dat doe ik toch zo graag! Feest vieren en muziek maken. Maar met mij wil niemand plezier maken’, mompelt de draak terwijl hij verder stapt en diep nadenkt. ‘Ik zal nog maar een beetje op mijn fluit spelen. Daar heb ik niemand voor nodig en daar word ik vrolijk van. Dat heb ik nu echt nodig. Anders bederven die akelige dieren van daar beneden mijn dag nog.’
Iets vrolijker gaat hij naar huis. Hij maakt soep klaar voor het middageten en terwijl die op het fornuis staat te pruttelen neemt hij een koffertje onder het bed vandaan. Voordat Sjaak het koffertje opent, proeft hij eens van de soep. Die smaakt goed dus draait de draak het fornuis uit en doet hij de schakels van het koffertje. Hij haalt er een prachtige gouden fluit uit, gaat bij de ingang van zijn berg zitten en fluit vrolijke dansdeuntjes. Daarbij verliest hij alles en iedereen uit het oog. Hij fluit het ene lied na het andere. En als hij alle liedjes heeft gespeeld die hij kent, begint hij opnieuw.

Beneden in Drakendorp maakt iedereen zich klaar voor het feest op Drakensteen. Ze hebben er veel zin in. Zo een feest is altijd een leuke gebeurtenis. Brammetje Lammetje eet zijn laatste grassprietje. Krokodil Bill en Sjaan Zwaan nemen nog een duik in de pont. Dan haasten ze zich naar het dorp. Loes de Poes pakt nog snel het cadeautje voor Petra in. Oeps! Ze vergeet het feestelijke lint bijna. Eindelijk staan alle dieren op het marktplein. Het is een bonte groep, al die dieren op weg naar Drakensteen. Loes de Poes naast Daan de Haan. Tijger de Zwijger stilletjes achter Sjaan Zwaan. Deze loopt vrolijk te praten tussen Krokodil Bill en Aap Jaap. Pepijn zet heel voorzichtig zijn ene pootje voor het andere want hij moet heel goed opletten dat hij de zware doos met de verjaardagstaart niet uit zijn pootjes laat vallen. Geertje Beertje heeft zijn lievelingsstreepjestrui aangetrokken en mag met zijn gitaar mee met Staf de Giraf en Nand Olifant in de brandweerwagen. Pinguïn Lin met Brammetje aan haar zij en Chang de Slang naast Ad Schildpad sluiten de rij af. Iedereen heeft iets voor Petra meegenomen: iets groots, iets kleins, iets zachts of iets lekkers. Ze beginnen vrolijk aan hun tocht en zingen uit volle borst.

Na een poosje komen ze op Drakensteen aan. De koning, koningin en prinses begroeten hen hartelijk. De leden van de koninklijke familie hebben voor deze speciale gelegenheid hun mooiste feestkledij aangetrokken. Ook Petra Zebra en dokter Jos de Vos zijn er. Ze hebben geholpen om alles klaar te stellen. Marjolein Zwijn krijgt van iedereen complimenten voor haar mooie versiering. Ze heeft het niet nauw genomen met een ballon of vlaggetje meer of minder. Het ziet er allemaal heel feestelijk uit. De binnenplaats is versierd met kleurige ballonnen. In het midden ervan staat een grote tafel. Daar stelt iedereen zijn cadeau op. Drie tafels, vol met heerlijk hapjes en drankjes, staan naast elkaar aan de ene kant van de binnenplaats. Aan de andere kant staat de feesttafel. Die is vrolijk versierd met slingers en confetti. Bij elk bord ligt een naamplaatje, zodat iedereen weet waar hij of zij moet gaan zitten. Voor iedereen is er iets lekkers te eten. En er zijn veel kannen limonade, zodat niemand dorst zal hebben. Marjolein heeft samen met prinses Georgina een hele reeks spelletjes bedacht die ze later in de tuin zullen spelen.

Koning Georges zet de muziekinstallatie aan. Iedereen danst of zit gewoon te praten. Het feest kan beginnen!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: