Leave a comment

Sjaak de Draak. Hoofdstuk 2.

Hallo iedereen!

Hier is het tweede hoofdstuk van Sjaak de Draak.

Veel leesplezier!

xxx

Ann

Petra Zebra is jarig

Vandaag is het feest in Drakendorp. Petra Zebra is jarig. En dat moet gevierd worden.
Koning Georges en koningin Georgette geven een groot feest in het kasteel. Iedereen is uitgenodigd. Iedereen. Behalve Sjaak de Draak.
Het feestvarken, of beter gezegd de feestzebra, wordt vandaag honderd maanharen jong. Ze is in de fleur van haar leven, want zebra’s worden wel driehonderd maanharen oud. Voor elke maanhaar die ze ouder worden, krijgen ze een maanhaar op hun kop. Als je de maanharen van een zebra telt, weet je dus precies hoe oud die is.
Het belooft een mooie dag te worden. Er is geen wolkje aan de lucht. Raaf Braaf, die al voor dag en dauw uit de veren is, vliegt hoog in de lucht.
‘Het wordt vandaag een mooie dag’, denkt hij terwijl hij in zijn eentje door de lucht zweeft. ‘De hemel is nog wolkenlozer dan op Koninklijke Familiedag een poosje geleden.’ Met een glimlach denkt hij terug aan het feest dat de inwoners van Drakendorp op die dag organiseerden voor de verjaardag van koning Georges, koningin Georgette en prinses Georgina, die allemaal op die dag verjaren.
Ze hebben ondertussen dertig maal geslapen. Zo gaat dat in Drakendorp. Wanneer er een feestdag of verjaardag is, moeten ze nog dertig nachten wachten op de volgende feestelijke gebeurtenis.

Daan de Haan is ook al vroeg uit de veren. Vanaf het ogenblik dat de zon opkomt, zijn zijn oogjes open.
‘Kukelukuuuuuu, kukelukuuuuuuu’, roept hij heel luid, zodat iedereen het kan horen. ‘Kukelukuuu. Opstaan! Het is tijd! Uit de veren allemaal! Kukelukuuu’, kakelt Daan en iedereen is wakker. Ook de inwoners van Drakensteen. Ze zijn onmiddellijk in rep en roer, want ze moeten nog veel doen voor het feest kan beginnen!

Bijna alle inwoners van Drakendorp staan in twee rijen achter elkaar voor het ziekenhuis onder het raam van Petra. Prinses Georgina is speciaal van het kasteel gekomen. Zij staat voor de dieren. Net zoals een dirigent voor zijn orkest staat en telt af.
‘Een, twee. Een, twee, drie!’ En dan volgen de dieren in koor.
‘Lang zal ze leven. Lang zal ze leven. Lang zal ze leven in de gloria. In de gloria. In de gloria!’
Boven gaat een raam open en Petra’s kop komt tevoorschijn. Ze lacht wanneer ze al haar vriendjes en vriendinnetjes ziet staan en krijgt de tranen in de ogen wanneer ze hun liedje eindigen met ‘Hiep, hiep, hiep. Hoera! Hiep, hiep, hiep. Hoera!’
Petra buigt uit het raam en roept de zangers toe: ‘Bedankt allemaal, dat is een leuke verassing. Een mooi begin van een verjaardag. Hartelijk dank.’
‘Van harte gefeliciteerd Petra’, roept Pepijn Konijn. ‘Ik heb speciaal voor je verjaardag een nieuw soort ontbijtkoek uitgevonden: met zwarte en witte chocoladestrepen erop. Zus Mus vindt ze zó lekker, dat ze nu alle kruimels in de bakkerij aan het oppeuzelen is.’ Om het te bewijzen neemt hij een doek van de schotel die hij in zijn hand houdt en daarop liggen heerlijk ruikende bruin met wit gestreepte koeken.
‘Die zien er heerlijk uit Nijntje’, antwoordt Petra. ‘Ik kom ze onmiddellijk halen.’ Haar kop verdwijnt, ze sluit het venster en enkele tellen later verschijnt Petra in de deur van het ziekenhuis.
Daan de Haan, Krokodil Bill en Aap Jaap feliciteren haar hartelijk. Jaap maakt haar ook de beste wensen van Raaf Braaf over. Braaf kan er zelf niet bij zijn want zijn werkdag is al vroeg begonnen. Van Sjaan Zwaan en Pinguïn Lin krijgt ze er nog een kus bovenop. Staf en Nand wensen haar een brandvrij levensjaar toe en ook Chang en dokter Jos hebben enkel goede wensen meegebracht.
‘Een paar dieren zich laten excuseren voor hun afwezigheid, maar wensen je alvast een fijne verjaardag’, zegt dokter Jos de Vos plechtig. ‘Brammetje Lammetje komt later. Hij moet ’s morgens veel eten. Dan is het gras bedekt met dauwdruppels. En daar worden lammetjes groot van.’
Hij stopt even en overhandigt Petra een enveloppe. ‘Deze verjaardagskaart is van Tijger de Zwijger’, zegt hij.
‘Dank je’, antwoordt Petra en neemt de enveloppe aan.
‘Geertje kan er ook nog niet bij zijn. Die heeft weer een muziekinval gekregen en je kent ‘m hé? Dan moet en zal hij een liedje schrijven. Maar hij heeft me zijn allerbeste wensen voor je verjaardag meegegeven’, gaat dokter Jos verder. Petra knikt en draait zich om naar Pinguïn Lin die haar op de schouder tikt.
‘Loes de Poes kan ook niet komen. Ze maakt een verrassing voor je en heeft nog heel veel werk’, zegt Lin.
‘Maak plaats! Maak plaats!’ Horen ze opeens de stem van Ad Schildpad. Ze draaien zich om en zien Ad zuchtend en puffend op zich afkomen. Hij trapt hard op de pedalen van zijn fiets met aanhangwagentje. Vlak voor de groep stopt hij.
‘Speciale levering voor juffrouw Petra Zebra.’ Hij grabbelt in zijn aanhangwagentje en houdt iets omhoog. Iedereen lacht. Ad heeft Sapperloot de Duizendpoot vast.
Die gilt zo luid hij kan: ‘Ik ben de levering niet! Ik ben de levering niet! Maar toch gefeliciteerd juffrouw Zebra.’
Ad schudt zijn kop, zet Sapperloot op de grond en neemt de echte levering uit zijn wagentje: een wondermooie bos bloemen.
‘Wat zijn ze mooi’, zegt Petra. ‘Ik zet ze dadelijk in een vaas. Jullie komen deze middag toch allemaal naar mijn feestje in het kasteel?’, wil ze nog weten en iedereen knikt instemmend.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: