2 Comments

Sjaak de Draak. Hoofdstuk 1.

Hallo iedereen!

Sjaak de Draak is het eerste verhaal dat ik ooit schreef. Ik heb in de loop van de jaren wijzigingen, zaken die ik had opgstoken op schrijfschool, aangebracht waar ik dacht dat zaken verbeterd konden worden.

Hier is het eerste hoofdstuk.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Veel leesplezier!.

xxx

Ann

Sjaak de Draak. Hoofdstuk 1.
De personages van dit verhaal

Ergens op de wereldbol ligt een mooi land. Het heet Blijland.
De inwoners van het land hebben het goed. Ze verbouwen groenten en fruit op de akkers. Er is voor iedereen genoeg te eten en te drinken en iedereen heeft zijn eigen huis. Er zijn winkels en scholen. Neen, ze hebben niet te klagen die Blijlanders.

In het westen grenst Blijland aan de Diepe Blauwe Zee. Daar is het in de zomer heel druk aan de kust. Het lijkt dan wel alsof iedereen komt genieten van het mooie weer.

Het Bange Wezens Bos vormt de oostelijke grens.
Wanneer je dat bos door bent, kom je in Centaurië, het land van keizerin Centauria. Zij is de baas over een volk van rare wezens, die iedereen schrik aanjagen. Ze zijn half mens, half paard.

In het noorden bevindt zich de Langeafstandstop, een bergketen van wel honderden meters hoog, die nog nooit iemand beklommen heeft.

Aan de andere kant van de bergketen ligt Niemandsland. Het heet zo omdat nog niemand er is geweest.

In het midden, precies in het midden van Blijland, bevindt zich een grote hoge holle berg. Er woont maar één iemand in die berg: Sjaak de Draak.
Zijn woning is heel knus ingericht. De gezellige zetels zijn met fleurige stofjes bekleed. Op de tafel staan reuzenkoppen en reuzenborden. In een hoek van de woning staat een enorm bed met daarop een felgekleurde lappendeken en een grote bruine knuffelbeer. In het midden van de berg is er een grote open ruimte. Daar danst Sjaak. Hij is dol op dansen en feestjes. Hij houdt van muziek en kan wondermooi fluitspelen. Maar Sjaak heeft geen vriendjes en moet dus al deze leuke dingen in zijn eentje doen.

Aan de voet van de berg ligt Drakendorp met zijn vrolijke inwoners.
Loes de Poes woont in het Kluwenhuis. Ze breit voor iedereen die dat wilt de warmste truien, sokken en sjaals.
Daan de Haan woont in het Kippenhok in het midden van het marktplein. Dat is makkelijk om ’s morgens iedereen wakker te maken.
Geertje Beertje woont ook op het marktplein: onder de muziekkiosk. Geertje is namelijk de dorpsmuzikant. Wanneer er iets te vieren valt, schrijft hij een lied en speelt op de gitaar en op zondag laat hij van op de kiosk die nieuwe liedjes horen die hij die week heeft gecomponeerd.
Tijger de Zwijger heeft een hoge boom aan de rand van het dorp als zijn huis gekozen. Tijger zegt niet veel. Maar wanneer hij dat toch doet, dan is het heel interessant. Als hij in een goede bui is, kan hij wondermooie verhalen vertellen.
De pont in het park is het huis van de watervriendjes Sjaan Zwaan en Krokodil Bill.
Aap Jaap is postbode in Drakendorp. Hij woont en werkt in het postkantoor.
Bovenop het postkantoor ligt het nest van Raaf Braaf, het hulpje van Jaap. Wanneer de inwoners van het dorp brieven of postkaarten naar familieleden sturen, zorgt Raaf ervoor dat alles ter bestemming komt.
Pepijn Konijn verkoopt het heerlijkste brood van het hele dorp. Iedereen mag de bakker graag omdat hij lekker gebak uit zijn oven tevoorschijn tovert.
Op het dak van de bakkerij heeft Zus Mus haar huis.
Staf de Giraf en Nand Olifant zijn de brandweerlui van het dorp. Met hun lange hals en grote slurf zijn zij de ideale dieren om in geval van brand alles tot een goed einde te brengen.
Er is ook een kruidenierswinkel in Drakendorp. Pinguïn Lin is er winkeljuffrouw.
De wei net buiten het dorp is van Brammetje Lammetje.
Sapperloot de Duizendpoot heeft geen eigen huisje. Hij holt de hele dagen van hier naar daar en vindt tegen de avond wel een hoekje waar hij slapen kan.
Chang de Slang is de schoorsteenveger in Drakendorp. Met zijn lange, lenige lijf is het schoorsteenvegen een fluitje van een cent.
Dokter Jos de Vos en verpleegster Petra Zebra wonen in het ziekenhuis. Ze maken alle zieke dieren snel weer beter.
Ad Schildpad is de eigenaar van de bloemenwinkel en zorgt er voor dat geurige en kleurige bloemen de huizen van Drakendorp opfleuren.

Achter Drakendorp ligt Drakensteen. Het is een groot kasteel met sierlijke torens. Wanneer je door de toegangspoort loopt, kom je op de binnenplaats. Daar staat een mooie, grote witmarmeren trap. Langs deze trap kom je in staatsiezalen en de privévertrekken van de koninklijke familie.
In het kasteel wonen koning Georges en koningin Georgette met hun dochter prinses Georgina.
Marjolein Zwijn is manusje van alles in het kasteel. Zij zorgt ervoor dat alles er netjes bij ligt en kookt de heerlijkste gerechten die de koninklijke familie met veel smaak opeet. De tuin is haar troetelkind: Marjolein plant en verzorgt de bloemen en planten heel goed zodat de tuin er piekfijn uitziet.

Alle inwoners van Drakendorp en Drakensteen kunnen het uitstekend met elkaar vinden. Natuurlijk hebben ze soms wel eens ruzie. Maar dat duurt nooit lang. Eigenlijk kan iedereen best goed met iedereen opschieten. Behalve… Behalve met Sjaak de Draak.
Hoe het komt, kan niemand met zekerheid zeggen. Maar. Zo maar. Opeens. Plotseling kan Sjaak zó hard schreeuwen dat er grote vlammen uit zijn bek komen. Op die manier heeft hij al menig brandje gesticht in de omgeving van Drakendorp. Maar Staf de Giraf en Nand Olifant hebben het vuur zó onder controle. En Jos de Vos en Petra Zebra helpen de patiënten onmiddellijk. Het is dan ook eigenlijk geen wonder dat Sjaak geen vriendjes heeft.

© Ann Goormachtigh 08/10/2015

Advertisements

2 comments on “Sjaak de Draak. Hoofdstuk 1.

  1. Pakkend verhaal! Knap om zo te kunnen schrijven voor kinderen.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: